Att tänka på innan resa!

Jag tänkte att det kunde vara bra att faktiskt punktå upp några viktiga saker man bör tänka på innan man reser utomlands. Vare sig det gäller saker du behöver ordna eller bara vara medveten om så kan det ju vara smart att faktiskt skriva ner de punkterna som jag alltid tänker på. Så innan du reser någonstans så kan det vara viktigt att tänka på:

  • Att du har visum – om detta är något som krävs
  • Att du har rätt vaccination – om detta är något som krävs
  • Att du har med dig ett reseapotek
  • Att du har koll på dina läkemedel som du kan behöva
  • Att du har koll på vilka viktiga telefonnummer som gäller.

112 – nödnumret gäller i hela Europa om du akut behöver ambulans, räddningstjänst eller polis. Men reser ni utanför Europa så kan det vara nyttigt att ta reda på vilket nödnummer som gäller i just det landet.

 

Något som också är viktigt är en reseförsäkring. Om ni reser till ett land inom EU så gäller samma priser för sjukvård som hemma, så länge ni har det Europeiska sjukförsäkringskortet som bevis. Detta får ni tag på här. Tänk på att alla i familjen ska ha varsitt. Reser ni utanför EU så bör ni kolla upp vad det finns för olika reseförsäkringar. Jag föreslår att ni kollar med ert försäkringsbolag som brukar ha relativt billiga försäkringar för kortare resor. Det kan även ingå en period i er hemförsäkring!

res

 

Lämna ett svar