Barnvänliga Cypern

Från de flesta lokala flygplatser går det att boka charterresor till Cypern. Cypern har flera olika orter att välja bland, Larnaca, Limassol och Ayia Napa för att nämna några.

Karta över Cypern
Karta över Cypern

Cypern har en behaglig temperatur året om, även om inte soltörstande svenskar reser dit under vintern.

Cypern
Cypern

det finns långgrunda stränder av finkornig sand och dessutom har de medelhavets renaste vatten. Dessa faktorer har gjort så att många barnfamiljer väljer just denna ö som semesterort.
Grekerna är även väldigt barnkära så att ta med barnen på restauranger är inget problem. Stranden i Fig tree bay korades i år (2013) som den bästa stranden bland Trip advisors resenärer.
Kom bara ihåg att Cypern även har ett väldigt rikt nöjesliv så förutom barnfamiljer har även partysugna ungdomar hittat hit.
De flesta researrangörer har olika hotell för att passa resenärernas olika behov så de som reser med barn brukar inte hamna på samma hotell som de partysugna ungdomarna. Det finns hotell i alla prisklasser att välja bland och de flesta researrangörer reser hit, så det kan löna sig att jämföra de olika bolagens priser på samma ort. Researrangörerna brukar även ha speciella barnprogram där både shower och simskolor ingår. Så varför inte göra slag i saken och lära barnen simma under semestern

Det finns alla sorters mat på Cypern eftersom det inte enbart är svenskar som gillar att resa hit. Franskt, amerikanskt eller Italienskt finns på de flesta restauranger. Det traditionella cypriotiska köket är dock en blandning av grekisk och turkisk mat, mest grekiska. Det finns många fräscha grönsaker och frukter att frossa i eftersom det växer ett överflöd av det på ön. Det är även vanligt att äta Meze, cypriotiska smårätter.

Meze
Meze

Lessnar du på sol och bad, om det nu är möjligt, erbjuder ön många olika sevärdheter. Både riktigt antika, men även dem av nyare slag. Det finns massor av historiska kyrkor, ruiner men även moskeer. Den döda zonen kallas den öde gränsen med det grekiska och turkiska Cypern. Det kan vara jobbigt att gå på sightseeing med barn men det finns även utflyktsmål som passar de små. Det finns flera olika vattenland, det största ligger i Ayia Napa. Vattenlandet i Ayia Napa är gigantiskt och med ett tema som visar den grekiska mytologin, perfekt för lek, bus och spänning för de små.

Vattenland i Ayia Napa
Vattenland i Ayia Napa

Så ta flyget direkt från din lokala flygplats och besök ön med världens bästa strand.

Lämna ett svar