Ibiza – en gammal favorit i repris

Ibiza är en naturskön ö som ligger i det västra Medelhavet och hör till ögruppen Balearerna , som i sin tur hör till Spanien. Precis som sin storebror Mallorca är även Ibiza en ö som de svenska charterturisterna har fått stifta bekantskap med tidigt. Både Mallorca och Ibiza var oerhört populära på 1980-talet och besöktes flitigt av tusentals turister från hela Europa. Sedan sina storhetsdagar har dock Ibiza hunnit falla i glömska och inga svenska researrangörer har ordnat resor dit på många år – ända tills nu. Nu är nämligen Ibiza på uppgående igen och mer redo än någonsin att charma de soltörstande svenskarna på nytt!

Ibiza

Vackra Ibiza

Ibiza har fått ett rykte om sig att vara en partyö i världsklass tack vare sina många enorma och trendiga nattklubbar där Europas största och mest kända DJ:s spelar på om somrarna och festande ungdomar från hela världen dansar loss ända tills solen går upp, och då den gör det fortsätter festen alltid någon annanstans. På grund av det livliga och varierande nattlivet kommer partyglada människor i alla åldrar säkert att gilla Ibiza, men detta är långt ifrån allt som ön har att bjuda på. Barnvänliga och långgrunda stränder, en slående vacker natur och goda shoppingmöjligheter i kombination med det baleariska köket gör att Ibiza passar precis lika bra även för en lugn familjeresa eller en romantisk semester på tu man hand.

ibizabeach

En av Ibizas många vackra stränder

Ibiza stad är en typisk balearisk stad med en mycket pittoresk arkitektur, särskilt i den gamla stadsdelen Dalt Vila som är fylld med små butiker och mysiga caféer och restauranger där man kan slå sig ner och ta en kall drink och titta på de förbipasserande. Staden är precis lagom stor för att ta sig runt till fots och de finkorniga stränderna är aldrig långt borta om man känner för ett svalkande dopp i Medelhavet.

J15-294552

Ibiza stad

ibiza-town-area

En mysig gata inne i staden

Om man åker till Ibiza för att festa ska man bo i San Antonio, för det är här som festen pågår non stop. Trendiga restauranger, barer och klubbar står uppradade sida vid sida vid strandpromenaden, och efter midnatt forstätter festen på de stora diskoteken så som Amnesia, Privilege och Pacha.

Ibiza-party

Party på Ibiza

Vill man uppleva något av det äkta livet på ön så bör man ta sig en tur inåt land och besöka några av de charmiga byarna samt njuta av den vackra naturen ute på landsbygden där mandelträd, apelsinträd och olivträd blommar på våren. Ett annat tips är att åka på en båtutflykt till den näraliggande lilla ön Formentera där man kan bada i några av Medelhavets klaraste och minst förorenade vatten. 

Lämna ett svar