Mallorca passar alla

Mallorca
Mallorca

Mallorca har länge varit ett av svenskarnas klassiska resmål. Det är inte alls konstigt då denna vackra Medelhavsö har massvis med saker att erbjuda. Världsstjärnor som Michael Douglas och Catherine Zeta Jones semestrar årligen på denna pärla tillsammans med ungdomar, pensionärer och barnfamiljer från alla nationaliteter. Mallorca är en blommande ö med spännande natur uppe i bergen, långa finkorniga sandstränder, hamnar för båtar och kultur. Palma de Mallorca heter huvudorten och det är även hit flygen anländer med alla turister. Som lite kuriosa kan nämnas att den första charterresan från Sverige gick hit, idag går det att flyga hit direkt från många lokala flygplatser runt om i Sverige.

Palama de Mallorca
Palama de Mallorca

Bland alla stora hotellkomplex har Palma lyckats att behålla sin genuina charm och i de gamla delarna av staden finns det massor av vackra gamla stenhus med små blomsterprydda balkonger. På torget trängs restaurangerna med varandra och här finns massor av bra ställen som serverar många goda rätter. Missa inte den spanska nationalrätten Paella. De flesta reser till ”Mallis” för att njuta av sol och bad men är ni i Palma så missa inte den vackra katedralen. Den är byggd i gotisk stil och är en av världens största inom den genren.

Katedralen i Palma de Mallorca
Katedralen i Palma de Mallorca

För de som vill ha bad kombinerat med fest och party ligger Magaluf alldeles i närheten av Palma. Här har diskoteken öppet tills solen går upp och den långa härliga stranden åter börjas att fyllas på av de solande turisterna. Det är här de flesta ungdomarna hamnar men givetvis passar det även barnfamiljer.

De flesta barnfamiljer väljer de nordligare delarna av Mallorca eftersom det är här de långgrunda stränderna finns som passar småttingarna utmärkt. Alcudia är en populär turistort dit de flesta resebolag flyger och här finns det många ”all inclusive” hotell att välja bland, så att inga små magar är hungriga.

Alcudia
Alcudia

Strax öster om Alcudia ligger en annan klassisk semesterort nämligen Calla Millor. Ett bra tips är att hyra bil ett par dagar, det är lätt att köra och ta sig runt på ön eftersom de har bra vägnät mellan de större orterna. Små mysiga bergsbyar nås lätt med bil och ger en chans att se det äkta Mallorca. Här finns små lokala matställen som serverar fantastiska måltider. Mallorca är en sann pärla och värt ett besök, det går aldrig att lessna på ön som ännu fascinerar oss svenskar.

Lämna ett svar