Misstag att undvika när du bokar!

Nu för tiden så bokar nästan alla sina resor på nätet, med detta tillkommer även misstag som är lätta att göra under processen. Jag tänkte därför räkna upp några så att ni kan tänka på det inför nästa gång ni bokar och kanske undvika att göra samma misstag igen.

  • Många blir erbjudna att lägga till olika typer av försäkringar när de ska boka resan, så som konkursförsäkring och reseförsäkring. Här måste man vara smart och tänka på vad man faktiskt behöver. Reseförsäkring har man som oftast i sin hemförsäkring redan.
  • När du bokar din resa avgör ofta till vilket pris du får. Det som sägs vara den bästa tidpunkten att boka sin resa är 1 månad innan avresa inom Europa och 2 månader innan avresa för utanför Europa.
  • Dessutom spelar det även roll vilken dag du bokar, enligt statistik så är det alltid som dyrast att boka resor på söndagar, så tänk på det inför nästa gång.
  • När du har bestämt dig för vart du ska flyga så kan det vara bra att jämföra priserna du får från sökmotorerna med flygbolagets egna priser, de brukar som oftast vara en slant billigare.
  • Bagaget, detta är viktigt att se till att de inräknas i priset. Det kan bli en dyr historia om du ska checka in utan att ha meddelat att du har bagage.
  • Hur löjligt det än må låta så är det ytterst viktigt att du stavar ditt namn korrekt i bokningen. Stämmer det inte överens med namnet du har i ditt pass så kan de faktiskt neka dig din resa. Det kan bli dyrt att få köpa en ny biljett i rätt namn.

Här är bara några av de misstagen som många råkar göra under bokningen. Det bästa tipset är att inte stressa igenom en bokning. Ta det lugnt, läs igenom allt som står noga och håll koll på priset för varje steg. Lycka till!

miss

Lämna ett svar