Montenegro, årets hetaste resmål

Letar du efter ett resmål att åka till på semestern denna sommar, men känner att du redan har sett de flesta traditionella charterdestinationerna i Europa? Kanske du inte vill ligga på stranden som en packad sill tillsammans med tusentals andra svenskar, äta svenska köttbullar och plättar på de ”internationella” restaurangerna eller handla dåliga kopior av märkeskläder. Då kanske Montenegro är ett resmål för dig! Denna undangömda pärla som ligger vid det Adriatiska havet på Balkanhalvön har fått allt mer uppmärksamhet de senaste åren och är en starkt uppkommande destination. Charterresorna från Sverige till Montenegro blir bara fler och fler för varje år som går, så varför inte åka dit redan nu och upptäcka alla de rikedomar som landet har att bjuda på innan alla andra gör det?

budvan riviera

Vackra Montenegro

Den Budvanska rivieran är Montenegros stora stolthet och är en mycket vacker kustremsa med ett så kristallklart vatten att det är svårt att tro sina ögon. Det Adriatiska havet lockar till svalkande dopp och andra vattensporter som t.ex. dykning, segling och vindsurfing under hela sommaren och vid otaliga stränder i orter som Budva, Petrovac, Sveti Stefan och Becici. När man inte badar eller solar på de fina klipporna så finns det även mycket annat man kan göra under sin semester i Montenegro, t.ex. njuta av äkta montenegrisk mat som tillagas enligt samma recept som den gjorts i många hundra år, samt shoppa lokala hantverk eller textilprodukter. Montenegro är fortfarande en relativt billig destination, vilket gör att du med gott samvete kan shoppa lite mer än vad du egentligen hade planerat.

Sveti-Stefan-(Montenegro)

Sveti Stefan

Budva beach

Strand på den Budvanska rivieran

Men det är inte bara den Budvanska rivieran med sina otaliga klippiga stränder och det otroligt klara och rena vattnet som har gjort att Montenegro vunnit en värdig andra plats på Lonely Planets lista över världens hetaste länder att resa till 2013. Landet har en mycket bergig och grönskande natur som bjuder på uppseendeväckande landskap där de höga bergen ståtligt höjer sig alldeles intill den azurblå kusten. Till några andra av Montenegros främsta och häftigaste naturupplevelser hör nationalparkerna där man kan uppleva landets otroligt rika flora och fauna, samt ravinen Tara som är världens näst största i sitt slag efter Grand Canyon. Att prova på forsränning i ravinens botten är en adrenalinfylld upplevelse som man absolut inte får missa.

tara canyon

tara-canyon-01-montenegro

Ravinen Tara

Montenegros många och varierande sidor gör att man enkelt kan kombinera sin sol- och badsemester med en lite mer aktivare semester, vilket gör att Montenegro säkert kommer att få en alldeles speciell plats i många svenskars hjärtan.

Lämna ett svar