På rundtur i vindistrikten

Frankrike är ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda. De flesta har besökt Paris och återkommer gång på gång efter det till kärlekens stad, men Frankrike har så mycket mer att erbjuda. Varför inte besöka vindistrikten för att sedan avsluta med några härliga dagar i Medelhavets franska kuststräcka C0te d’Azur.

Nice, Cote d' Azur
Nice, Cote d’ Azur

Champagne heter distriktet där drycken med samma namn framställs. Det är bara de mousserande viner från detta område som får kallas champagne. Reims är en av städerna i detta distrikt som ligger i Frankrikes nordöstra del.

Reims
Reims

Staden har gamla anor och den kanske mest kända sevärdheten är katedralen som byggdes redan på 1200-talet. Det finns även andra kända byggnader i staden men anledningen de flesta besöker Reims är de närliggande vingårdarna som producerar några av världens bästa drycker. Det är ett frodigt och grönt landskap som omgärdar Reims med oslagbara vyer.

Chablis är en del av det kanske mer kända vindistriktet Bourgogne. Just Chablis är känt för sina vita viner av hög kavlitet. Själva staden Chablis är väligt liten men som många andra franska städer har den en lång och händelserik historia.

Chablis
Chablis

Staden ligger söder om Reims men området är precis lika vackert och bördigt, och vingårdarna ligger tätt i detta område.

Sydväst om dessa två distrikt ligger kanske ett av de mesta kända, nämligen Bordeaux. Bordeaux är en av de äldsta städerna i Europa så historia finns det gott om för de intresserade.

Bordeaux
Bordeaux

Förutom pampiga byggnader finns bland annat en grotta där Neandertalmänniskan bodde bara några kilometer därifrån.
De flesta besöker Bordeaux för att besöka någon av alla de majestätiska vingårdarna som finns i trakten. Bordeaux är mästare på aromatiska röda viner och de kända världen över.

Det finns många som anordnar kombinerade resor mellan de olika vindistrikten i Frankrike, det är även väldigt lätt att ta sig fram på eget sätt i hyrbil och stanna på någon av alla de Bed and Breakfast som erbjuds, fast det kan vara en idé att kolla upp några redan hemifrån, särskilt under högsäsong.

Efter vindistrikten är Cote d’azur som ligger i sydöstra Frankrike en härlig omväxling. Nice är kanske den staden som är mest känd efter den azurblå kustremsan som har allt att ebjuda. Shopping, god mat och härliga bad. Det finns givetvis även stora chanser till nöjen, och då framför allt i Saint Tropez.

Lämna ett svar