Resa på en budget

Hur kan man spara pengar under sin resa? Självklart beror kostnaderna helt på vad för slags resmål du har valt och vad du väljer att göra på din resa. En skidresa till Österrike kommer givetvis kosta mer än vad en backpackingresa till Asien gör. Men det finns vissa saker man kan göra för att spara pengar under resan.

  • Hitta matställen där lokalbefolkningen äter, då matpriserna ofta är billigare där. Hör dig för eller leta efter en guide på internet som visar var dessa matställen ligger.
  • Åk kollektivt. Ta reda på hur du åker buss så fort du kommer fram och ta även reda på hur busskorten fungerar. I många olika städer finns det till exempel särskilda turistbiljetter som kan spara många slantar, jämfört med att behöva ta taxi överallt.
  • Hitta sista-minuten resor. Det finns många fynd att göra som ger sköna resupplevelser.
  • Ät frukost och eventuellt lunch på en parkbänk, på stranden eller i parken. Genom att köpa frukost och lunch från affären istället för på ett café eller en restaurang kan du spara en hel del.För dig som går över din budget lite, stressa inte! Men du bör ha en backup på något sätt, så du inte blir strandad utan pengar i utlandet. Det kan vara ett sparkonto, ett kreditkort eller kanske ett litet lån som du har lagt undan på ett konto.

    Ett snabblån är en nödlösning som kan användas när det behövs, ifall du vet med dig att du kan betala igen det snabbt. Låneansök här till exempel ifall du behöver ett lån med snabb utbetalning. Det är inte värt att stranda pank i utlandet.

    Hoppas tipsen hjälpte något!

Lämna ett svar