Storfavoriten Kanarieöarna fortsätter att charma

Det har länge ordnats charterresor till Kanarieöarna från Sverige, men ändå så fortsätter resorna till denna ögrupp som ligger ute i Atlanten ett stenkast från nordvästra Afrikas kust att sälja som smör år efter år. Det är inte så konstigt att förstå, för Kanarieöarna har ett mycket vinnande koncept. Behagliga och varma temperaturer i både luften och vattnet året om, en omväxlande natur, fina stränder och en mycket utvecklad turismnäring är bara några få orsaker som gör att tusentals svenskar väljer att åka på semester till Kanarieöarna varje år. Det går att flyga direkt till Kanarieöarna från flera lokala flygplatser i Sverige och flygtiden är bara cirka 6 timmar, så det är både bekvämt och lätt.

Trots att Kanarieöarna ofta gärna klumpas ihop som en enda destination, så består ögruppen faktiskt av sju större öar och sex mindre öar. Flera av öarna skiljer sig betydligt från varandra och har en helt annan karaktär och natur trots att de ligger så nära varandra. Det betyder att man kan resa till Kanarieöarna otaliga gånger och ändå alltid få uppleva något nytt.

canary-islandsmap

Kanarieöarna

Gran Canaria är kanske den mest kända av dem alla med turistorter som Playa des Ingles, Las Palmas och Maspalomas. Här finns det största utbudet på hotell och ett aldrig sinande utbud på olika nöjen och aktiviteter, sånt som man ofta är ute efter på en klassisk semester med mycket strandhäng och avkoppling kombinerat med god mat och nöjen.

dunas-de-maspalomas

Sanddyner i Maspalomas

Den största ön är Teneriffa, som är en vulkanisk ö med en vacker och grönskande natur. Öns landskap domineras av den mäktiga vulkanen Teide, som är världens tredje största vulkan. Att bestiga Teide med sin topp på hela 3718 meter över havet samt njuta av de mystiska landskapen kring vulkankratern är en upplevelse för livet.

teide

Vulkanen Teide

volcanicbeachtenerife

Strand med vulkanisk sand på Teneriffa

Lanzarote är också en vulkanö som är särskilt älskad av barnfamiljer och här finns det många barnvänliga hotell och långgrunda stränder som passar för familjens allra yngsta. Lanzarote är ett tryggt resmål som erbjuder alla de bekvämligheter och nöjen som man kan tänkas behöva under semestern, samtidigt som man kan njuta av spännande vulkanlandskap och en pittoresk arkitektur som lyckats bevara något av det gamla och ursprungliga.

lanzarotebeach

Barnvänlig strand på Lanzarote

Om strandliv och en snygg bränna är prioritet nummer ett på semestern så är Fuerteventura den givna destinationen. Här kan man njuta av milslånga vita stränder och ett klarblått hav som bjuder in till en rad olika vattensporter som t.ex. vindsurfing, vattenskidor eller dykning. Kort sagt går det att hitta en Kanarieö som passar för alla!

Lämna ett svar