Upplev den turkiska rivieran

Verkar det som om hela din semester och halva sommaren kommer att regna bort? I så fall är det hög tid för dig att boka en resa till en av de allra solsäkraste destinationerna i hela Europa – nämligen den turkiska rivieran. Här skiner solen över 300 dagar om året och vattnet är varmt och badvänligt från tidig vår till sen höst, här får du garanterat njuta av en fullkomlig sol- och badsemester. Om du är ute efter en härlig och gyllenbrun solbränna att göra grannarna gröna av avund med så kan du starta din semester med ett besök på ett turkiskt bad, ett så kallt hamam, innan du beger dig mot stranden. På ett hamam blir man skrubbad och rengjord från topp till tå vilket gör att huden lättare kan ta emot brännan, och för det mesta avslutas hela upplevelsen med en härlig kroppsmassage som får alla muskler att slappna av. Vad kan väl vara en bättre start på semestern?

Hamam3

Hamam

Den turkiska rivieran bjuder på många fina sandstränder och det finns flera olika orter att välja mellan. Man kan flyga till den turkiska rivieran från flera lokala flygplatser i Sverige, och majoriteten av flygen går till den stora staden Antalya som har cirka 1,5 miljoner invånare. Trots att Antalya är en äkta turkisk storstad med mycket liv året om, så finns det även gott om saker att göra här för turister. Man kan till exempel bada i havet vid Lara eller Konyaalti-stränderna, ströva omkring i gamla stadens pittoreska kvarter eller hänge sig åt shopping i basaren eller något av de toppmoderna köpcentrumen. Shopping är ett riktigt nöje i Turkiet och läder och guld är bara några exempel på saker som är billiga här. Kom dock ihåg att pruta på priset om du handlar i basarerna.

Antalyaclocktower

Antalya

antalya harbour

Hamnen i Antalya

Alanya är en riktig klassiker bland Europas charterdestinationer, och många är de som har förälskat sig i staden så att de återkommer år efter år, ibland till och med flera gånger per år. Alanya har det mesta som turisten kan önska sig: två långa och fina stränder, gott om restauranger och barer samt shoppingmöjligheter och ett livligt nattliv. Alanyas stadssiluett präglas av den höga klippan som skjuter ut i havet och delar av staden i två delar, samt den gamla fästningen som är byggd på den. Promenera gärna eller ta en taxi eller en buss upp till toppen av klippan för att få njuta av en underbar utsikt över kustremsan som sträcker sig ut åt båda hållen för att till sist ta vid det djupblå Medelhavet.

alanyaview

Utsikt över Alanya från den gamla fästningen

kleopatra beach

Kleopatrastranden i Alanya

Reser du med barn kanske du prioriterar bekvämlighet framför allt annat, och då finns det gott om stora och lyxiga hotellanläggningar som erbjuder all inclusive längs med hela kusten mellan Antalya och Alanya som kanske kan vara något för dig. Dessa hotell kan erbjuda privata stränder, stora poolområden, god och varierande mat dygnet runt samt en massa aktiviteter för hela familjen, vilket betyder att man kan tillbringa hela sin semester på hotellet om man så vill.

Lämna ett svar